maandag 31 juli 2017

Recept: lactosevrije yoghurtijsjes met fruit

Wat is er lekkerder dan een ijsje wanneer het mooi weer is? Nu kunnen we de laatste dagen niet meer genieten van hele hoge temperaturen, maar met temperaturen boven de 20 graden is het wat mij betreft zeker nog wel ijsjesweer. En daar zijn mijn kinderen het natuurlijk helemaal mee eens ;-)

Wanneer je coeliakie en een lactose intolerantie hebt, vallen er helaas heel veel ijsjes voor je af. Gelukkig worden onze kinderen ook heel blij van een raketje of een ander waterijsje. Maar wat zeker de oudste toch wel het lekkerst vindt, is zelfgemaakt ijs van lactosevrije vanille yoghurt en vers fruit. Onderstaand deel ik het recept voor deze (enigszins) gezonde ijsjes. Wij zijn fan!


Benodigdheden voor ongeveer 4 ijsjes:
* IJsvormpjes
* Blender

* Handje aardbeien, in stukjes (of ander fruit)
* Halfvolle lactosevrije vanille yoghurt (Arla)


Bereiding:
Doe de aardbeien in stukjes in de blender. Giet er vanille yoghurt overheen totdat ze "onder staan". Pureer het fruit vervolgens met de blender, zodat er een soort roze mousse ontstaat en de stukjes eruit zijn. Vul hiermee de ijsvormpjes en zet ze een nachtje in de vriezer. En dan... smullen maar! Je kunt de ijsjes ook als traktatie maken.

Variatietip:
Je kunt de ijsjes ook met ander fruit maken, zoals frambozen of bananen bijvoorbeeld. Voor onze jongste heb ik ze pas ook gemaakt met twee overrijpe bananen in stukjes en wat citroensap (tegen het verkleuren) er in. Zo kun je ook mooi je restjes fruit opmaken, twee vliegen in één klap :-)

Wat is jouw favoriete lactosevrije ijsrecept?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...