donderdag 3 augustus 2017

Recept: verkoelende aardbei - vanille yoghurtshake

Vandaag deel ik graag ons favoriete recept voor een gluten- en lactosevrije aardbei - vanille "milkshake".  Het is niet echt te vergelijken met de milkshakes die je bijvoorbeeld bij de McDonalds kunt kopen, want de onze maken we met yoghurt (ik durf zelfs te beweren dat onze variant met lactosevrije yoghurt gezonder is), maar het heeft wel hetzelfde verkoelende effect. En bovendien vinden wij deze nog lekkerder ook! :-)


Wat heb je nodig?
* blender (of eventueel een keukenmachine of staafmixer)
* leuke glazen met eventueel een rietje

Ingrediënten voor ongeveer 2 kinderglazen yoghurtshake:
* handvol diepvriesaardbeien (of ander bevroren fruit, zoals frambozen of bosvruchten)
* lactosevrije vanille yoghurt van Arla

Bereiding:
Doe de aardbeien bevroren in de blender. Giet hier de lactosevrije vanille yoghurt overheen en zorg dat de aardbeien goed onder staan. Door de zoete vanille yoghurt hoef je er geen suiker aan toe te voegen. Doe het deksel erop en blend de ingrediënten op de hoogste stand. Zorg dat alle grove stukjes eruit zijn. Wat kleine stukjes die achterblijven vinden wij juist wel lekker (moet je het alleen niet met een rietje willen opdrinken, haha). Wil je dit niet, dan kun je het eventueel nog fijner maken met een staafmixer. Dan is het natuurlijk ook nog meer zoals een echte milkshake. Direct serveren in de kinderglaasjes en smullen maar! En natuurlijk is het recept ook erg lekker voor volwassenen ;-)

P.S.: Mocht je het te koud vinden om direct op te drinken, dan kun je het natuurlijk ook eerst even laten staan totdat de ergste kou eraf is en het ijs wat gesmolten is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...