Allereerst heb ik een aantal lege glazen potten grondig schoongemaakt en gesteriliseerd. Daarna heb ik het volgende recept gevolgd:
Ingrediënten
* 2 kg appels (Jonagold uit eigen tuin :-))
* 2 el citroensap
* 250 gram suiker: 50 gram bruine basterdsuiker en 200 gram witte kristalsuiker (je kunt ook rietsuiker nemen bijvoorbeeld)
* 1 el kaneel
* scheutje koek- en speculaaskruiden naar smaak (ik gebruikte de kruiden van Silvo)
* 70 gram rozijnen
* 50 gram maizena (van Duryea, die is glutenvrij)
* snufje (zee)zout
* 500 ml water
Bereiding

Voeg de suiker, het kaneel, de koek- en speculaaskruiden naar smaak, de rozijnen, maizena en het zout toe en schep dit goed om met de stukjes appel.

Verdeel de vulling vervolgens over de gesteriliseerde potten en sluit deze af. Zet ze op z'n kop op een theedoek en laat ze afkoelen. Wanneer het deksel na het omdraaien niet meer klikt, zijn ze vacuüm en kun je de appeltaartvulling dus ook langer bewaren. Zet de potten wel koel en donker weg. Dit is erg handig voor wanneer je ook later in het jaar nog eens wilt genieten van je eigen appeltjes :-) En het scheelt ook een heleboel appels schillen wanneer je een appeltaart gaat maken, dat ook.
Variatietips:
Uiteraard kun je deze appeltaartvulling gebruiken voor... appeltaart! Maar dat zal geen verrassing zijn. Verder kun je deze stroopachtige vulling ook prima gebruiken op een heerlijke gluten- en lactosevrije pannenkoek bijvoorbeeld. Of roer eens een beetje door de lactosevrije yoghurt. Zo maak je heel eenvoudig een heerlijk smultoetje!
Ik ben benieuwd: wat is jouw beproefde recept voor appeltaartvulling?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten