zaterdag 7 oktober 2017

Onze dieetkosten

Deze blog heeft even op zich laten wachten, want door privé omstandigheden stond het bloggen even op een laag pitje. Maar gelukkig heb ik nu weer even de tijd gevonden om een bericht te typen. Zoals in mijn vorige blog beschreven was ik eigenlijk wel heel benieuwd hoeveel geld wij nu per week uitgeven aan gluten- en lactosevrije producten. En dan echt aan dieetproducten, dus niet de 'gewone' producten die (van nature) gluten- en lactosevrij zijn. Zijn die echt zo duur? Onderstaand een overzichtje van de afgelopen drie weken.


In week 38 gaven wij € 16,88 uit aan dieetproducten. Dit kwam mede doordat de Schär producten in de aanbieding waren, dus toen hebben we het een en ander op voorraad ingeslagen. Wat kochten we zoal voor dit geld? Plantenmargarine, lactosevrije melk, lactosevrije yoghurt, frikandellen, diverse broodjes en crackers van Schär en we kregen een glutenvrij bruin brood van mijn moeder. In totaal gaven we € 10,82 uit aan glutenvrije producten en € 6,06 aan lactosevrije producten. 

In week 39 gaven wij € 17,29 uit aan onze dieet boodschappen. Hiervoor kochten we plantenmargarine, lactosevrije melk, lactosevrije yoghurt, een stuk plantaardige kaas bij de kaasboer, een glutenvrij bruin brood en een glutenvrije ontbijtkoek. Vooral het stuk kaas tikte aan, die kostte ons € 4,25 bij de kaasboer, maar die kopen we meestal ook maar één keer in de maand. In totaal gaven we € 5,39 uit aan glutenvrije producten en € 11,90 aan lactosevrije producten. 

In week 40 gaven we € 12,51 uit. Een wat lager bedrag, maar deze week hebben we ook veel gekregen. Zo kregen we een glutenvrij bruin brood, diverse crackertjes en twee lactosevrije toetjes van mijn moeder en de oudste kreeg na een kinderfeestje de aangebroken doos met gluten- en lactosevrije cakejes mee naar huis. Echt super lief allemaal! Zelf kochten we deze week glutenvrije meerzaden bolletjes, lactosevrije melk (twee extra pakken, want in de aanbieding), een blik tomatensoep, glutenvrije ontbijtkoek en twee lactosevrije desserts. In totaal gaven we € 6,93 uit aan glutenvrije producten en € 5,58 aan lactosevrije producten.

Gezien bovenstaande bedragen kan ik wel stellen dat wij zeker een ruime € 15,00 per week uitgeven aan dieetproducten. En dan hebben wij toevallig in de afgelopen weken veel gekregen, want normaal is dat zeker niet zo. Dus het eigenlijke bedrag ligt vast nog wel wat hoger. Best een flinke hap uit ons boodschappen budget en dan hebben wij nog kleine eters! 

Zouden we kunnen bezuinigen op dit bedrag? Dat zou zeker kunnen. Denk aan minder glutenvrij brood eten, geen lactosevrije melk meer drinken etc. Alleen vind ik het ook belangrijk dat onze kinderen divers en gezond eten en dat ze niets tekort moeten komen door hun dieet. Qua voedingsstoffen zeker, maar ook qua eetbeleving. Ze kunnen al zoveel niet eten en zo vaak niet mee doen met traktaties, dus dan moeten we ze zeker niet ook thuis gaan beperken in wat ze eten. Dus ja, dan maar wat hogere kosten per week. Het is het in ons geval zeker waard. En gelukkig kunnen wij het betalen, anders zou het natuurlijk een ander verhaal zijn. 

Heb jij ook inzicht in wat je zoal uitgeeft aan dieetvoeding? En zo ja, wat kost deze voeding jou per week? Ik ben benieuwd! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...