Variatietip: Deze pindarotsjes zijn trouwens ook heel lekker met wat rozijnen erdoor. Maar dan heten het vast officieel geen pindarotsjes meer ;-)
De chocolade waarvan ik een foto op Facebook plaatste maakte ik als volgt:
Ingrediënten
* 1 reep van 100 gram pure chocolade (ik gebruikte een reep Hands Off 85% pure chocolade, maar je kunt ook voor andere gluten- en lactosevrije chocolade kiezen)
* 100 - 125 gram (net hoe smeuïg je je chocolade wilt hebben) Calvé pindakaas (zonder nootjes, maar met stukjes noot kan ook prima of met een andere soort pindakaas zoals bijvoorbeeld de 100% pindakaas van de AH)
* 30 gram amandelschaafsel (of stukjes amandel of hazelnoot, dat is ook lekker)
* handje Sultana rozijnen
Bereiding

Breek de reep chocolade in stukjes en laat deze samen met de pindakaas smelten in een steelpannetje. Zodra de chocolade en pindakaas gesmolten zijn en goed gemengd zijn haal je het pannetje van het vuur en meng je er een handje rozijnen en ongeveer 30 gram amandelschaafsel doorheen. Het mengsel giet je vervolgens in siliconen vormpjes of - net als in mijn geval - in een ijsblokjesvorm en laat je minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je genieten van heerlijke smeuïge chocolaatjes. Let op: bewaar ze wel in de koelkast en houdt ze niet te lang in je hand, want ze smelten heel snel. Maar heerlijk, dat zijn ze zeker!
Ik hoop dat ik je met deze recepten heb kunnen inspireren om heel eenvoudig zelf heerlijke chocolaatjes te maken. Leuk als cadeautje voor een ander, maar ook erg leuk en lekker als traktatie voor jezelf.
Maak jij ook wel eens lekkere chocolaatjes voor jezelf of een ander? Zo ja, deel je recept gerust (graag zelfs) hieronder!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten