maandag 15 januari 2018

Recept: homemade kip kerrie met rijst en sperziebonen

Soms kun je vastgeroest zitten in je eetpatroon. Wel zo makkelijk als je alsmaar dezelfde gerechten eet, maar ook wel een beetje saai. Nu is het niet altijd even makkelijk om kinderen aan iets 'nieuws' te krijgen, maar toch probeer ik zo af en toe nieuwe recepten te vinden en uit te proberen waarvan ik denk dat ze wel in de smaak zullen vallen. Eén recept hiervan is onze homemade kip kerrie. Heerlijk is die! Graag deel ik mijn recept van deze milde variant, waardoor hij ook erg geschikt is voor kinderen, met jou. Wie weet is het straks ook bij jou thuis een blijvertje :-)


Ingrediënten (voor twee volwassenen en twee jonge kinderen):
* basmatirijst, voldoende voor 3 à 4 personen
* 300 gram kipfilet in blokjes
* 1 el zonnebloemolie + zonnebloemolie om de kip in te braden
* 1 à 2 theelepels kerrie poeder (die van AH basic is glutenvrij), afhankelijk van hoe pittig je de kerriesaus wilt hebben
* 1 el glutenvrije (universele) bloem 
* 200 ml kokosmelk
* 1 theelepel sambal oelek
* 1/2 tablet kippenbouillon (let goed op dat deze gluten- en lactosevrij is!)
* 50 ml water
* ongeveer 2 handjes rozijnen
* 450 gram diepvriessperziebonen 

Bereiding:
Doe de sperziebonen in de pan en kook deze totdat ze gaar zijn. Je moet de boontjes ongeveer 10 à 15 minuten koken voor ze zacht(er) worden. 
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Snijd de kipfilet in blokjes en braad deze op hoog vuur gaar in wat zonnebloemolie. 
Maak nu de kerriesaus. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan. Hier fruit je het kerriepoeder en de bloem voor ongeveer twee minuten. Vervolgens voeg je de kokosmelk, de halve bouillontablet, het water en de sambal toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer vijf minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg na ongeveer drie minuten de rozijnen toe. Wanneer de saus klaar is voeg je de gebraden kipstukjes toe en je kip kerrie is klaar. 
Serveer de basmatirijst op een bord. Hierover doe je de sperziebonen en de kip kerrie en dan: eet smakelijk! 

Variatietips:
Voeg in plaats van rozijnen eens kleine stukjes ananas en rode paprika toe voor wat extra vitaminen. Of bijvoorbeeld kleine stukjes mango. Ook heerlijk! 


Wat is bij jou thuis echt een succesnummer? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...