woensdag 28 februari 2018

Recept: banaan - pindakaaskoekjes

Onlangs liet ik het al zien op mijn facebookpagina: ik bakte samen met onze middelste heerlijke zachte banaan - pindakaaskoekjes. We zouden eigenlijk eenvoudige zandkoekjes bakken, want die kun je zo leuk uitsteken met vormpjes, maar niets is zo veranderlijk als de mens. Dat blijkt maar weer ;-) Niet dat het heel erg was, want ze waren heerlijk! Daarom deel ik via deze blog ook graag het recept met jou. Wij wensen je veel bakplezier!


Ingrediënten
75 gram zachte plantaardige boter, in blokjes
105 gram pindakaas
110 gram rietsuiker
1 ei
120 gram gepureerde banaan
1/4 tl vanille-essence
105 gram glutenvrije bloem (wij gebruikten uiteindelijk Schär mix C in plaats van de mix op de foto, want die moest op ;-))
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
snufje nootmuskaat
snufje kaneel

Bereiding
Leg een siliconen bakmatje op een bakplaat. Klop de boter, pindakaas en rietsuiker tot een gladde massa en klop vervolgens het ei erdoor. Voeg de gepureerde banaan en de vanille-essence toe. Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout, de kaneel en nootmuskaat en voeg ze toe aan het mengsel. Roer tot er een gladde massa is ontstaan.

Schep hoopjes beslag op de de bakplaat (ongeveer een eetlepel per koekje) op ruime afstand van elkaar en bak de koekjes ongeveer 15 minuten op een op 180 graden voorverwarmde oven (hetelucht) tot ze goudbruin zijn.. Laat de koekjes op een rooster afkoelen en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...