Ingrediënten
75 gram zachte plantaardige boter, in blokjes
105 gram pindakaas
110 gram rietsuiker
1 ei
120 gram gepureerde banaan
1/4 tl vanille-essence
105 gram glutenvrije bloem (wij gebruikten uiteindelijk Schär mix C in plaats van de mix op de foto, want die moest op ;-))
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
snufje nootmuskaat
snufje kaneel
Bereiding
Leg een siliconen bakmatje op een bakplaat. Klop de boter, pindakaas en rietsuiker tot een gladde massa en klop vervolgens het ei erdoor. Voeg de gepureerde banaan en de vanille-essence toe. Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout, de kaneel en nootmuskaat en voeg ze toe aan het mengsel. Roer tot er een gladde massa is ontstaan.

Schep hoopjes beslag op de de bakplaat (ongeveer een eetlepel per koekje) op ruime afstand van elkaar en bak de koekjes ongeveer 15 minuten op een op 180 graden voorverwarmde oven (hetelucht) tot ze goudbruin zijn.. Laat de koekjes op een rooster afkoelen en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten