maandag 30 april 2018

Recept: pasta met ballen

Zoals in mijn blog over ons weekmenu van april 2018 toegezegd, deel ik hierbij graag ons recept van de glutenvrije pasta met ballen. Want het is een super eenvoudig, maar echt heerlijk recept. Te lekker om niet met jullie te delen dus ;-)


Ingrediƫnten (voor 2 volwassenen en 2 jonge kinderen):
* 300 gram glutenvrije fusili
* 2 tenen knoflook
* 2 el olijfolie
* 500 gram rundergehakt
* gehaktkruiden
* 1 courgette
* rode currypasta
* 800 gram gepelde tomaten in blik

Bereiding:
Meng het rundergehakt met gehaktkruiden naar smaak (wij gebruikten die van Silvo) en rol hiervan ongeveer 12 - 16 gehaktballen, afhankelijk van hoe groot je de ballen wilt hebben.
Snijd de tenen knoflook fijn, verhit de olie in een braadpan (of hapjespan) en fruit de knoflook kort. Voeg de balletjes toe en bak deze rondom goudbruin.
Kook ondertussen de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgette in lange repen en daarna in kleine blokjes. Voeg deze samen met wat currypasta naar smaak (denk eraan: een kleine hoeveelheid geeft al behoorlijk pit aan het gerecht) toe aan de gehaktballetjes in de braadpan of hapjespan. Bak alles nog een paar minuten door op middelhoog vuur.
Voeg tot slot de gepelde tomaten toe en warm deze zo'n vijf minuten mee. Plet de tomaten iets, zodra ze zacht worden.
Je kunt vervolgens de pasta toevoegen aan de saus of je serveert de pasta en de saus apart, wat je lekkerder vind.

Variatietips:
Je kunt de saus nog wat meer smaak geven door er wat basilicum of Italiaanse kruiden aan toe te voegen, mocht je dat lekker vinden. Wij vonden het gerecht al heerlijk zonder deze toevoegingen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...