zondag 22 april 2018

Weekmenu april 2018

Ook deze maand weer ´een week uit het leven van´, oftewel ons menu van de afgelopen week :-) Lees je ook weer mee wat we zoal gegeten hebben? Mocht je inspiratie op willen doen uit onze eerdere weekmenu's, dan kun je deze hier teruglezen.

Zondag:
Op zondag aten we homemade kip kerrie met basmati rijst, sperziebonen en rozijnen volgens dit recept. Het blijft een heerlijk gerecht!

Maandag:
Maandag is tegenwoordig brood en soep dag hier vanwege werk en andere verplichtingen. Of restjes mochten die er zijn, maar dat was deze maandag niet het geval. We aten glutenvrije boterhammen (onze oudste kocht op de glutenvrije dag van de NCV afgelopen zaterdag een heerlijk vruchtenbrood van Mam's) en tomatensoep uit blik (Consenza heeft een blik gluten- en lactosevrije tomatensoep met kip in hun assortiment). Niet echt spectaculair dus, maar wel lekker.

Dinsdag:
Vandaag aten we witte bonen met snijbonen, gekookte aardappels en een gemarineerd speklapje (van de AH, die zijn gluten- en lactosevrij).

Woensdag:
Op woensdag aten we glutenvrije fusili met gehaktballen in tomatensaus, oftewel: pasta met ballen. Het is een vrij nieuw recept, want dit was de tweede keer dat we het maakten, maar zeker een blijvertje hier. We aten er ook courgette bij. Binnenkort zal ik het recept op deze blog met jullie delen. Zeker het maken waard en het recept is ook erg kindvriendelijk.

Donderdag:
Vandaag was het tijd voor Vlaamse frieten met Vlaamse mayonaise. Heerlijk! Omdat we geen zin hadden om er stoofvlees bij te maken, aten we er lekker glutenvrije frikandellen (van Consenza) bij. Moet kunnen, toch? ;-)

Vrijdag:
Onze oudste van zeven wilde koken vandaag, dus werd het iets eenvoudigs, maar wel lekkers. Mini-krieltjes met bruine bonen en stukjes appel met kaneel en slavinken (van de AH).

Zaterdag:
Ook vandaag waren we in de bonen, want we aten witte bonen in tomatensaus met gebakken aardappelschijfjes en glutenvrije vissticks (van Iglo) uit de airfryer. Opnieuw was het onze oudste die het menu bedacht en voor het grootste deel bereid heeft. Als dit een voorbode voor de aankomende week is wat het koken betreft, dan hoor je mij niet klagen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...