zaterdag 12 mei 2018

Recept: Aspergequiche

Het is weer aspergetijd, dus ook wij aten asperges. Niet op de bekende manier van asperges met ham en een botersausje en een gekookt ei, maar in een quiche. Zo is de typische aspergesmaak wat minder sprekend, want mijn ervaring is dat de kinderen de asperges 'gewoon' op een bord niet lusten, en zo is het ook een lekkere groente voor kinderen. Graag deel ik dan ook ons recept met jullie.

Ingrediƫnten:
* 1 pot asperges van ongeveer 530 gram, uitleggewicht 300 gram / verse asperges van hetzelfde gewicht, kort voorgekookt
* 100 gram ham in plakjes
* 4 eieren
* 100 ml Alpro Go On
* 100 gram geraspte (lactosevrije) kaas
* 6 plakjes (glutenvrij) bladerdeeg (bijvoorbeeld van Consenza)
* quichevorm (van ongeveer 28 cm)


Bereiding:
Laat de bladerdeeg ontdooien en bekleed hiermee de quichevorm. Maak met een vork gaatjes in de bodem. Laat de asperges uitlekken en bekleed de bladerdeegbodem met de plakjes ham.


Leg hier vervolgens de uitgelekte asperges bovenop. Meng de eieren met de Alpro Go On en roer de kaas erdoor. Breng indien gewenst op smaak met peper en wat zout. Schenk het mengsel over de asperges in de quichevorm.
Zet vervolgens de quiche voor ongeveer 35 minuten in een oven die voorverwarmd is op 180 graden. Even wat laten afkoelen en eet smakelijk!


Extra tip:
Heb je nog een restje over? De volgende dag is de quiche (zowel opgewarmd als koud) eigenlijk nog lekkerder, dus neem gerust nog een stuk bij de lunch.
Heb jij ook een lekker kindvriendelijk recept met asperges? Deel hem dan gerust hieronder. Ik ben benieuwd! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...