zaterdag 26 mei 2018

Weekmenu mei 2018

Eindelijk weer eens tijd om te bloggen, want wat heb ik het druk gehad met van alles de laatste tijd. Gelukkig lijkt de ergste drukte weer voorbij en hoop ik de komende tijd weer wat meer tijd vrij te kunnen maken voor een blog. Ik wil ook al heel lang een update schrijven over ons weekbudget en of we nu wel of niet uitkomen, maar daar heb ik na een heerlijke bbq vanavond even geen puf meer voor. Dus die houden jullie nog van mij tegoed. Wel wil ik graag ons weekmenu van afgelopen week nog met jullie delen. Komt ie!


Vrijdag
Op vrijdag aten we Vlaamse friet uit de oven met een hamburger. Als dessert aten we fruit om het gebrek aan vitamines weer wat te compenseren ;-)

Zaterdag
Zaterdag aten we een nieuw recept voor ons, namelijk een krieltjesovenschotel volgens een recept van Familie over de Kook. Best lekker voor een keer, maar niet helemaal ons ding. Wij gebruikten in plaats van crème fraîche Alpro go on. Die hadden we nog over van ons Deense gerecht van die middag gemaakt van rood fruit met 'room'. Op de foto zie je hoe het er uit zag (het heet Rodgrod med flode, maar dan met zo'n streepje door de o).

Zondag
Vandaag aten we spinazie met koolvis uit de diepvries en huisgemaakte aardappelpuree (gemaakt op dezelfde wijze als in onze spruitjes ovenschotel). Voor de liefhebbers was er ook een gekookt ei bij. Eenvoudig, maar lekker. En ook prima geschikt voor onze baby. Tevens een ideale budgetmaaltijd wanneer je niet zoveel te besteden hebt of prijsbewust bent.

Maandag
Na de gezonde maaltijd van gisteren aten we vandaag wat minder gezond. Manlief bakte heerlijke gluten- en lactosevrije poffertjes. Lekker!

Dinsdag
Vandaag stond de pasta met ballen weer op het menu. Ditmaal met maïskorrels in plaats van stukjes courgette, ook erg lekker.

Woensdag
Op woensdag aten we witte bonen met snijbonen, gekookte aardappels en tartaar. Weer een prima gerecht ook voor onze baby. Wanneer het kan eet onze jongste mee met de pot, anders maken we een aparte maaltijd klaar.

Donderdag
Vandaag aten we aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven met aioli (die van Yildriz is pittig, maar gluten- en lactosevrij en viel bij onze kinderen erg in de smaak) en in stukjes uitgekookte chorizo. Verder aten we er nacho's met gesmolten lactosevrije kaas bij (even kort in de oven opwarmen, heerlijk!) en witte bonen in tomatensaus. Een beetje een rare combi misschien, maar wij hebben er heerlijk van gesmuld met z'n allen.


Hopelijk kun je weer wat inspiratie halen uit ons weekmenu. Wil je zelf een lekker recept met ons delen? Laat dan gerust een reactie achter. Vind ik leuk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...