zondag 24 juni 2018

Weekmenu juni 2018

Het is weer tijd voor een weekmenu. Ben je benieuwd wat we afgelopen week aten? Lees dan snel verder!


Zondag
Afgelopen zondag aten we geraspte rode bietjes met een naturel speklapje en gekookte aardappels. Eenvoudig, maar lekker :-) Rode bietjes worden hier in huis altijd erg gewaardeerd. Het liefste bietjes uit opa's moestuin, maar ook de biologische van de AH vinden we hier heerlijk. Zelfs onze baby eet al met smaak mee.

Maandag
Op maandag stond er glutenvrije pasta op het menu met geruld rundergehakt, maïskorrels, blokjes rode paprika en een pastasaus van gepelde tomaten (uit blik) met een klein lepeltje currypasta. Pasta met een beetje pit, lekker!

Dinsdag
Vandaag aten we witte bonen met snijbonen met kalkoenworstjes en gekookte aardappels. De kalkoenworstjes (van AH) hadden we voor het eerst, maar waren erg lekker en dus ook zeker voor herhaling vatbaar.

Woensdag

Heerlijk, we hadden nog een restje zelfgemaakte gluten- en lactosevrije kibbeling! Bij de visboer is dit vrijwel niet verkrijgbaar, dus dat maakt manlief zo nu en dan zelf voor ons gezin. Het is vrij eenvoudig om te maken met kabeljauw en omdat we het maar af en toe eten is het extra lekker wanneer het op het menu staat. We aten de kibbeling met bloemkool en gekookte aardappels. Echt geen straf, zo'n heerlijke maaltijd :-)

Donderdag
Eigenlijk stond er pizza op het menu vandaag, maar het werd uiteindelijk witte bonen in tomatensaus, gebakken aardappelschijfjes en een runderhamburger. Lekker makkelijk.

Vrijdag
Vandaag aten we wel pizza :-) We aten de gluten- en lactosevrije pizza margeritha van Schär met wat ham erop. Jamjam!

Zaterdag
Met grote regelmaat is het hier 'zaterdag patatdag',  maar vandaag aten we taco's (die van de AH zijn glutenvrij) en glutenvrije wraps. Heerlijk gevuld met geruld rundergehakt, chilibonen, maïskorrels en blokjes rode paprika. En van de wraps die over waren maakten we voor de zondagmiddag lunch heerlijke wraps met zalm en lactosevrije roomkaas (we hadden nog een restje MinusL frischkäse in de koelkast, die kwam nu mooi van pas). Wat een heerlijke luxe! En dat van restjes (behalve de zalm dan) :-)


Hopelijk heb jij ook lekker gegeten in de afgelopen week! Heb je nog een lekker kindvriendelijk gluten- en lactosevrij recept? Ik zou het leuk vinden als je die met ons deelt :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...