dinsdag 10 juli 2018

Health tea

Health wat? Ja, health tea. De gezonde variant op de meestal mierzoete high tea. Die veelal ook nog een vol gluten en lactose zit. Nooit geweten dat dit bestond, totdat ik hier onlangs op getipt werd. Zo is er bijvoorbeeld in Rotterdam (NL) een adresje waar je terecht kunt voor een heerlijke high tea zonder gluten, lactose en geraffineerde suikers en hun lekkers is ook nog eens vegan en minimaal 85% biologisch. Dat moeten we echt eens gaan proberen! Wat zal dat heerlijk zijn, vooral voor onze oudste. Onbezorgd kunnen genieten van allerlei lekkers :-) Ik kan er nu al blij van worden. Wanneer we deze health tea uitgeprobeerd hebben dan zal ik jullie daar zeker verslag over doen.


Wanneer je niet in de buurt van Rotterdam of een ander adresje woont waar je kunt genieten van zo'n heerlijke health tea, dan kun je natuurlijk ook zelf een lekkere gluten- en lactosevrije high tea maken. Het is helaas nog lang niet vanzelfsprekend dat je met intoleranties overal terecht kunt. Zo maakte ik afgelopen Kerst al eens een soort high tea lunch met gluten- en lactosevrije cakejes en homemade appelflappen. Jam jam. Zeker omdat we dit niet vaak doen is het een echte traktatie voor onze kinderen wanneer we dit wel doen.


Maak jij ook wel eens zelf een gluten- en/of lactosevrije high tea? Of geniet jij wel eens van een gluten- en/of lactosevrije high tea buiten de deur? Laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...