Zaterdag
Vandaag hebben we de barbecue aangezet met ons gezin, heerlijk! Naast diverse vleessoorten (speklapje, hamburger en kipsaté stokjes met een marinade van glutenvrije ketjap manis) hebben we voor het eerst aardappels gepoft en dat was echt voor herhaling vatbaar. Eigenlijk super simpel. Je poetst een biologische aardappel goed schoon, pakt hem in in aluminiumfolie en je laat hem ongeveer een half uurtje mee braden op de barbecue. Vervolgens pak je hem weer uit (pas op, is warm!) en smullen maar. Verder hadden we rauwkost, glutenvrij stokbrood en gluten- en lactosevrije pindasaus (van Hela) bij de barbecue. En smores van marshmallows met digestive biscuitjes van dr. Schar en plakjes aardbei toe. Echt genieten!
Zondag
Afgelopen zondag aten we geraspte rode bietjes met een speklapje en gekookte aardappels. Hoe simpel het ook is, het is altijd een succesnummer hier in huis!
Maandag
Vandaag aten we bruine bonen met warme stukjes appel met kaneel, glutenvrije vissticks (van Iglo) uit de airfryer en gebakken aardappelschijfjes.
Dinsdag
Dinsdag was pastadag. We aten glutenvrije spaghetti met rundergehakt, maïs, blokjes courgette (uit eigen tuin!), rode paprika blokjes (ook eigen kweek) en een saus van geprakte gepelde tomaten met wat biologische Italiaanse kruiden erdoor. Erg lekker! Ook onze baby van 9 maanden genoot ervan.
Woensdag
Vandaag aten we broccoli en aardappels uit de stoomoven. Heerlijk met huisgemaakte kerriesaus erover en een biologische slavink erbij. De biologische slavinken (van AH) aten we voor het eerst, maar zijn zeker voor herhaling vatbaar. Ze waren heerlijk mals.
Donderdag
Vandaag was restjesdag. We aten onder andere een restje pasta van afgelopen dinsdag en een restje kip met maïskorrels, erwten en rijst uit de vriezer. Lekker makkelijk!
Vrijdag

Tot zover weer ons weekmenu voor deze maand. Heb je nog leuke tips voor gerechten die we zeker eens moeten proberen? Dan hoor ik het graag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten