zondag 22 juli 2018

Recept: broccoli-kerrie quiche met knakworst

In mijn vorige post beloofde ik hem al: het recept voor mijn broccoli-kerrie taart met knakworstjes. Een recept wat ontstaan is uit het opmaken van restjes, maar wat uiteindelijk erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar bleek. Daarom deel ik het recept ook graag met jullie. De combinatie broccoli en knakworst maakt het een erg aantrekkelijk recept voor kinderen. Onze baby van tien maanden heeft er in ieder geval van gesmuld. Ik maakte de quiche alleen lactosevrij, omdat onze oudste twee kinderen niet mee aten, maar wanneer je glutenvrije bladerdeeg gebruikt dan is de hartige taart ook glutenvrij.

Ingrediƫnten:
* restje gekookte broccoli, ongeveer 200 - 250 gram
* 5 plakjes bladerdeeg
* 4 knakworsten uit een blikje knakworst van Unox (of een huismerk zonder gluten of lactose)
* 4 eieren (maat M)
* kerriepoeder, naar smaak (AH basic)
* 250 ml lactosevrije kwark (Arla) (wil je een zuivelvrije variant, kies dan voor Alpro Go On)
* eventueel wat geraspte kaas (hoeft niet, wij maakten hem zonder kaas, maar broccoli en kaas is en blijft een lekkere combinatie)
* peper, naar smaak

Bereiding:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. 
Vet een quichevorm in met wat boter en bekleed de bodem en de zijkant met het ontdooide bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. 
Verdeel hierover de (uitgelekte) gekookte broccoli roosjes. Maak hierbij grotere roosjes wat kleiner. 
Snijd de knakworsten in kleine blokjes en verdeel deze over / tussen de broccoli. 
Meng in een schaal de eieren met de kwark, het kerriepoeder (naar smaak) en eventueel wat peper en kaas naar smaak en giet het mengsel over de broccoli en de knakworst. Wij verwerkten in het mengsel ook een klein restje kerriesaus (kerriesaus volgens dit recept: http://blijglutenenlactosevrij.blogspot.com/2018/01/recept-homemade-kip-kerrie-met-rijst-en.html). Zorg dat alles goed onder staat. 
Zet vervolgens de quiche in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak hem ongeveer een half uur. Houdt tijdens het bakken de kleur goed in de gaten. Wordt hij (te) donker aan de bovenkant? Haal hem er dan wat eerder uit. 
Eet smakelijk!

Extra tips:
De quiche zelf bevat wat weinig groenten. Eet er wat salade bij om toch aan de nodige vitaminen te komen. 
De quiche is lekker als diner, maar ook (koud) als lunch. 


Wat is jouw favoriete hartige taart (quiche) recept? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...