zaterdag 11 augustus 2018

Weekmenu augustus 2018

Ook deze maand deel ik weer een weekmenu met jullie. Ik vind het soms best lastig om creatief te zijn en nieuwe dingen te proberen, want ik heb twee best kritische kinderen wat eten betreft, al zul je dat misschien niet zeggen als je mijn recepten leest en mijn blog al wat langer volgt. Wat de ene week een succesnummer is, is het de volgende week weer niet helaas. Daarom blijft het toch vaak oud en vertrouwd wat we eten en zul je regelmatig in mijn overzicht dezelfde gerechten voorbij zien komen. Vooral gerechten met bonen zijn hier favoriet. Ik kan soms geen boon meer zien, haha. Maar met een oudste die graag minder vlees wil eten zijn bonen, zoals bruine bonen, wel weer een goede eiwittenbron. Dus we blijven nog maar even in de bonen, hihi. Al viel het in de achterliggende dagen erg mee met de bonen. Nu was maïs favoriet. 


Hier ons weekmenu van afgelopen week:

Zondag
Afgelopen zondag waren we onderweg. En aangezien zomaar ergens iets buiten de deur eten niet meer zo vanzelfsprekend is bakten we gluten- en lactosevrije pannenkoeken en namen we die mee voor onderweg. Heerlijk! Mijn recept voor pannenkoeken lees je hier

Maandag
Op maandag aten we witte bonen in tomatensaus (van HAK) met gebakken aardappelschijfjes en naturel varkensschnitzels. We wilden heerlijk buiten eten, maar zijn vanwege wespen (ze gingen zelfs op mijn mes zitten wanneer ik wilde snijden!) weer snel naar binnen vertrokken. Jammer hoor. 

Dinsdag
Dinsdag bestond ons avond eten uit glutenvrije spaghetti met een saus van fijngeprakte gepelde tomaten met wat biologische Italiaanse kruiden erdoor en verse blaadjes basilicum uit eigen kweek. Als groenten deden we er maïskorrels, courgette en paprika doorheen. De laatste twee kwamen uit eigen tuin, vers geoogst, dus extra lekker. Ook deden we er wat geruld rundergehakt doorheen. 

Woensdag
Op woensdag aten we maïskolven. Kort gekookt met een lik boter, jam jam. Erbij aten we gebakken aardappelschijfjes en een runderhamburger. 

Donderdag
Vandaag stond er op verzoek van onze oudste bloemkool op het menu. Wij stomen de aardappels en de bloemkool altijd gaar in onze stoomoven. Zo lekker! Erbij aten we runderchipolata's. 

Vrijdag
Ons menu is niet heel afwisselend deze week, want we aten bij opa en oma en die aten witte bonen in tomatensaus. Van Heinz dit keer in plaats van HAK, dus toch een beetje afwisseling ;-) We aten er een runderhamburger bij en mini krieltjes. Met een vegan Cornetto en/of een mini witte Magnum (met inname van lactase tabletjes) toe! Dat was echt smullen. 

Zaterdag
Vandaag is restjesdag. We hebben nog maïskolven over en bloemkool, dus dat gaan we lekker opmaken vandaag. Ook nog wat gestoomde aardappelen die we in schijfjes gaan opbakken. Zo is restjes eten zeker geen straf :-) Een heerlijk gemarineerd speklapje erbij en klaar zijn we. Zaterdag patat dag wordt nu maar zondag patat dag hihi. 

Zoals je ziet staat er elke dag vlees bij ons menu. Ook onze oudste die minder vlees wil gaan eten heeft eigenlijk altijd meegegeten (dat beslist onze oudste zelf, niet wij). Alleen op vrijdag bij opa en oma heeft onze oudste geen vlees op. Het blijkt toch wel lastig om het vlees te laten staan. Maar goed, dit is nog maar de eerste week en een nieuwe gewoonte aanleren heeft tijd nodig. Ook ik heb tijd nodig, want het wordt nu natuurlijk wel een sport om ook eens een nieuw en lekker vegetarisch gerecht te verzinnen voor het hele gezin. En daarvoor moet je met coeliakie niet naar een kant-en-klare vleesvervanger willen grijpen, want vrijwel overal zit gluten in. Komt tijd komt raad, zullen we maar denken ;-) 


Wat stond er zoal bij jullie op het menu afgelopen week? Heb jij nog tips voor een lekker gluten- en lactosevrij vegetarisch gerecht? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...