zondag 28 oktober 2018

Weekmenu oktober 2018

Via deze post wil ik graag ons weekmenu van de afgelopen week met jullie delen. Wellicht is het een inspiratie voor jullie eigen menu. Wij houden allemaal erg van bonen, in alle soorten en maten, dus die zul je ook regelmatig terugvinden in ons menu. Verder experimenteren wij sinds kort met minder of geen vlees eten, omdat onze oudste heeft aangegeven minder vlees te willen eten (die is flexitarisch, naar eigen zeggen), dus ook dit zul je steeds meer gaan terugzien in onze weekmenu's. 

Zondag
Heerlijk, er ligt weer volop wintergroenten in de winkel! Wij als volwassenen houden erg van stampotten, maar de kinderen helaas niet zo. Maar vandaag aten we toch echt boerenkoolstamppot, met rookworst van Unox (behalve onze oudste dan). Smullen! We hebben inmiddels ook de vegetarische rookworst in huis, dus die zullen we er de volgende keer bij doen voor onze oudste. 

Maandag
Vandaag aten we bruine bonen met stukjes appel met kaneel. Hierbij aten we slavinken (van de AH) en gebakken aardappels. 

Dinsdag
Weer een bonendag vandaag. Dit keer aten we witte bonen in tomatensaus met rundervinken en runderchipolata worstjes. Iedereen kon zijn of haar eigen favoriete stukje vlees kiezen. Zelfs onze oudste at vlees mee, want die runderchipolata worstjes zijn toch wel heel erg lekker ;-) Ook aten we opnieuw gebakken aardappeltjes. Lekker!

Woensdag
Omdat we afgelopen week genoten van de herfstvakantie, aten we vandaag pizza. Dat hadden we de kinderen beloofd en belofte maakt schuld. De kinderen aten de pizza Margherita van dr. Schar met stukjes ham erop en wij volwassenen deelden een niet-glutenvrije pizza. Voor erbij en voor onze jongste maakte ik kleine quiches uit de oven gevuld met sperziebonen en stukjes knakworst. Een heerlijk vakantiemaaltje zo!

Donderdag
Vandaag probeerden we een nieuw recept uit: Turkse linzensoep. Het recept vond ik via de AH app en maakten we wat meer naar onze smaak. Hoewel ik van te voren mijn bedenkingen had, vond ik het erg lekker en manlief ook. Ook onze jongste (inmiddels 1 jaar) heeft er heerlijk van zitten smullen, de andere twee waren iets minder enthousiast. We aten er afbakstokbroodjes van dr. Schar bij. 

Vrijdag
Omdat het vakantie was, gingen we vandaag een gezellig dagje uit naar een museum. Om het feest compleet te maken aten we op de terugweg naar huis een glutenvrije Happy Meal bij de Mc Donalds. 

Zaterdag
Opnieuw bonen op het menu vandaag. We maakten nacho's met kidneybonen, maïskorrels, een klein gesnipperd uitje en geraspte kaas uit de oven (wij hebben altijd de pittig belegen kaas van de Zaanse Hoeve, daar krijgt niemand last van hier, maar kijk goed welke je wel of niet kunt verdragen met een lactose intolerantie). De nacho's zelf waren te hard voor onze jongste, maar die heeft genoten van wat zacht geworden stukjes met kaas en de bonen en maïs. Een feestmaaltijd was het en een heerlijke afsluiter van de vakantieweek. 

Nu ik dit weekmenu aan het typen ben, is het alweer zondag. Een extra lange dag nu vannacht de wintertijd is ingegaan. Morgen gaan de oudste twee kinderen weer naar school en daarmee gaan we weer terug naar het 'normale' leven. Ook ik ga weer aan het werk na een weekje vakantie. Dat zal vast weer even wennen zijn. Om vandaag alvast weer een beetje in het ritme te komen, staat er voor vanavond ook een 'gewone' maaltijd op het menu. We eten namelijk spruitjesovenschotel. Heerlijk, met dit frisse weer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...