dinsdag 20 november 2018

Verjaardag

Afgelopen weekend vierde onze oudste een feestje. Acht jaar alweer, wat vliegt de tijd. Van de acht feestjes die we gevierd hebben was dit het tweede gluten- en lactosevrije feestje voor onze oudste. Voor alle visite, want op je eigen verjaardag mag je zeker niet de uitzondering zijn. Zo hadden we een heerlijke unicorn drip cake, gevuld met botercrème, gemaakt door een familielid en bakte manlief een lekkere appeltaart. Beide taarten mochten op lovende reacties rekenen, ook van de niet-glutenvrije of lactosevrije gasten. Zeer geslaagd dus. Verder hadden we ook nog naturel cupcakes voor diegenen die niet van taart houden. 

Als gluten- en lactosevrije hapjes / snacks tussendoor serveerden we spekkies (het is tenslotte een kinderfeest ;-)), wraprolletjes (gemaakt van wraps van dr. Schär) met kalkoen en lactosevrije roomkaas, stukjes grillworst, zoute pinda's, zoete popcorn, naturel chips en walnoten. Meestal serveren we hier ook schijfjes komkommer bij, maar die was ik vergeten te kopen, en ook wel eens blokjes lactosevrije kaas (of kaas die lang genoeg gerijpt is dat de lactose eruit is). Niet heel bijzonder dus, maar onze oudste was er blij mee en daar gaat het om. We hebben er ook wel eens meer werk van gemaakt hoor door bijvoorbeeld poffertjes te bakken en die te serveren met fruit ertussen. Dat was ook echt een succes. En niet alleen bij de kinderen ;-) Ook een leuk idee voor een traktatie trouwens. 

Over traktatie gesproken... Die moesten we natuurlijk ook maken voor op school. In navolging van onze middelste moesten het naturel cupcakes worden. Helaas heeft onze oudste een klas met 30+ kinderen, dus moeders moest echt even aan de bak haha. Maar uiteraard bakte ik ze met liefde. Op de cupcake kwam een spekkie en een biggetje. Speciaal voor het moslim meisje uit de klas deden we er twee biggetjes op in plaats van een spekkie, want die zijn vegetarisch en dus ook zonder varkensgelatine. Kijk, zo zagen ze eruit:Om op te eten, toch? ;-) Ze waren overigens niet allemaal roze hoor, de vormpjes hadden verschillende kleuren. 

Uiteraard is onze oudste niet alleen verwend met lekkers, maar ook met leuke cadeautjes. Een geslaagde 8ste verjaardag dus :-) 


Hoe doe jij dat met een gluten- en/of lactosevrij verjaardagsfeestje qua eten / drinken? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...