vrijdag 23 november 2018

Weekmenu november 2018

Hierbij deel ik graag ons weekmenu van vorige week met jullie. Onze oudste eet toch wel weer graag een stukje vlees, maar nu proberen we dat wat vaker biologisch te doen. En ik probeer minder vlees te gebruiken in onze gerechten. Helemaal zonder vlees blijkt hier in de praktijk toch best lastig te zijn. 

Maandag
Vandaag aten we bruine bonen met appel, gebakken aardappels en plakjes rookworst. Lekker Hollands. We hebben onlangs de vegetarische rookworst van Unox geprobeerd, maar die vonden we niet echt geweldig. Door de stamppot gaat het wel, maar gewoon zo vonden we het niks. Geef ons maar echte rookworst. Onze oudste die graag minder vlees wilde eten en waarvoor we deze 'worst' gekocht hadden vond het nog het ergste van ons allemaal geloof ik, haha. 

Dinsdag
Dinsdag aten we andijviestamppot met opnieuw rookworst. Niet erg afwisselend qua vlees, maar wel lekker. Onze oudste at een restje kip, maïs, erwten en rijst met een bouillonblokje en water erbij als soep. Een heerlijke manier om een restje op te maken :-) 

Woensdag
Vandaag probeerden we eens iets nieuws uit. We aten blokjes kipfilet met wokgroenten, gewokt in curry woksaus (van Go Tan, die bevat geen gluten of lactose) en geserveerd met rijst. Het was een beetje pittig, maar wel erg lekker. Ook onze jongste heeft ervan gesmuld. 

Donderdag
Op donderdag zijn we altijd laat thuis, dus eten we vaak iets makkelijks. Vanavond aten we biologische tomatensoep met een broodje. Toevallig weer een dagje vegetarisch dit keer. 

Vrijdag
Vandaag was onze jongste precies rond etenstijd erg verdrietig, waardoor ik niet aan koken toe kwam. Onze oudste bood toen heel lief aan om te koken voor ons. Nou, graag! We aten uiteindelijk witte bonen in tomatensaus met mini-krieltjes en knakworst. Een creatieve maaltijd zullen we maar zeggen, haha. Maar wel compleet met een zelfgemaakt dessert! Echt eten wat met liefde is gemaakt :-) Zaterdag
Onze oudste mocht kiezen wat we zouden gaan eten vandaag. Het werden nacho's met kaas, kidneybonen en maïs uit de oven. Mjammie! 

Zondag
Vandaag aten we geraspte rode bieten uit de tuin van opa. We aten hier gekookte aardappels en een speklapje bij. Een prima afsluiter van deze eetweek :-) 


Wat stond er bij jullie op het menu afgelopen week? Als je nog lekkere tips en ideeën hebt, dan houd ik me aanbevolen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...