dinsdag 18 september 2018

Weekmenu september 2018

Jaaa, het is weer tijd voor een weekmenu! Dit keer gelukkig weer wat gevarieerder dan de laatste keer ;-) Inmiddels hebben we trouwens ons eerste (volledige) vegetarische gerecht gegeten (Mexicaanse quinoa) op verzoek van onze oudste (je leest daar hier meer over) en ook deze week aten we weer (zelfs twee dagen!) vegetarisch. Lees je mee wat we allemaal gegeten hebben vorige week? 


Zondag
Op zondag probeerden we een nieuw recept uit: tonijnkoekjes. Hoewel wij niet zulke mooie koekjes kregen als in het recept van Opperdepop stond (lees: ze vielen uit elkaar), smaakten ze prima. Zelfs ik heb er eentje op en ik vind tonijn normaal echt niet lekker. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat de laatste hapjes er met wat mayonaise in gingen ;-) Bij de tonijnkoekjes (gemaakt van o.a. gekookte aardappel en tonijn) aten we een kleine portie gebakken aardappels en maïskolven. Ook warmde ik nog een restje spruitjesovenschotel op.

Maandag
We begonnen de werkweek met witte bonen met snijbonen, gekookte aardappels en een chipolata runderworstje. Eenvoudig, maar lekker. 

Dinsdag
Vandaag aten we gekookte bietjes (geraspt) met gekookte aardappels. Voor onze baby, onze oudste en manlief met scholfilet en voor mijzelf en onze middelste (wij zijn niet zulke visliefhebbers) een heerlijke beefburger. 

Woensdag
Onze oudste wil graag elke woensdag koken. Vorige week was dat vegetarische Mexicaanse quinoa (volgens een recept uit de Allerhande) en deze week moesten het witte bonen in tomatensaus met gebakken aardappelschijfjes en een speklapje worden. Dus dat werd het ook. Ik ben nu al benieuwd wat het gerecht van volgende week gaat worden!

Zo zag de Mexicaanse quinoa er trouwens uit. Niet slecht, toch? ;-)Donderdag
Vandaag was onze eerste vega dag deze week. We aten een restje pannenkoeken van het kinderfeestje van woensdag en (glutenvrije) boterhammen met biologische tomatensoep (met geraspte kaas, mmm) en een fritatta met soepgroenten. Hoewel het een wat karige maaltijd leek bij voorbaat, hebben we heerlijk gesmuld en had iedereen genoeg. 

Vrijdag
Deze week was vrijdag patatdag en aten we 'ziggy fries' (oftewel kreukelfriet) met een glutenvrije frikandel. Lekker! Gelukkig hadden we overdag al wat rauwkorst weggewerkt, zoals cherrytomaatjes en snoepkomkommer, voor de nodige vitamientjes. Want die ontbraken wel bij deze patatmaaltijd. 

Zaterdag
Op zaterdag aten we glutenvrije pasta met vega tofugehakt, courgette, maïs en tomatensaus gemaakt van gezeefde tomaten met wat biologische Italiaanse kruiden. We hadden nog een restje geraspte kaas over van donderdag, dus die ging daar heerlijk overheen. Lekker hoor!


Hopelijk heeft dit weekmenu je weer een leuk kijkje in onze keuken gegeven. Heb je nog tips voor lekkere (vegetarische) gerechten, dan hoor ik ze graag! Alvast bedankt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Glutenvrij eten zonder dieetproducten

Deze week publiceerde de Nederlandse Coeliakie Vereniging een post op hun Facebookpagina waarin ze een actie aankondigden in samenwerking me...